Digital valutagrupp går in i Bitcoin-gruvindustrin

Grayscales moderbolag DCG har tillkännagivit ett dotterbolag riktat mot gruvindustrin i Bitcoin.

Digital Currency Group (DCG) har just meddelat Foundry, ett helägt dotterbolag som tidigare var verksamt i stealth.

Efter lanseringen 2019 har Foundry redan framträtt som ett av de största Bitcoin-gruvföretagen i Nordamerika

Genom en investering på 100 miljoner dollar försöker DCG positionera gjuteriet som en bro mellan gruvvarutillverkare och kapital.

Det kryptofokuserade riskkapitalbolaget Digital Currency Group (DGC) flyttar nu in i cryptocurrency-gruvindustrin med ett dotterbolag: Foundry.

Efter starten av Bitcoin-gruvdrift 2009 uppstod kryptovalutagruvsindustrin initialt som en lukrativ marknad för solo gruvarbetare som bryter Bitcoin Profit med sina bärbara datorer eller datorer. Men de senaste åren har inträdesbarriären ökat dramatiskt när massiva företag nu dominerar landskapet och en stor bit av Bitcoin- hashfrekvensen .

Få topphistorier när de går sönder och går med i konversationen genom att följa oss på Twitter

Enligt ett pressmeddelande utformades gjuteriet för att hjälpa institutionella investerare att få bättre tillgång till gruvdrift och stakesindustrin – vilket till stor del har dominerats av privata företag som Bitmain och Canaan Creative. Foundrys engagemang i gruvindustrin cryptocurrency omfattar för närvarande utrustning finansiering och upphandling, samt gruvdrift, insatser och rådgivningstjänster.

Vi vill stärka decentraliserad infrastruktur i den nya digitala ekonomin, och vårt arbete kommer att stödja utvecklingen och tillväxten av gruvdrift – särskilt i Nordamerika, ”säger Mike Colyer, VD för Foundry.

Sedan det grundades 2019 har Foundry framträtt som ett av de största Bitcoin-gruvföretagen i Nordamerika och hjälpt till med att skaffa ungefär hälften av gruvhårdvaran levererad till regionen. Nu kommer Foundry att ge tillverkare och distributörer av gruvmaskinvaror tillgång till kapitalresurser och hjälpa individer och företag med intresse för cryptocurrency gruvutrymme att bygga och underhålla decentraliserade nätverk.

”Digital tillgångsutvinning och staking utgör ryggraden i blockchain-tekniken som kommer att driva den utvecklingen. Gjuteriet tar med sig kritiska resurser och vägledning till ett viktigt hörn i branschen, och Mike Colyer och hans team har expertis, trovärdighet och integritet för att stödja gruvarbetares och tillverkares utvecklande behov, säger Barry Silbert, grundare och VD för DCG.

För att hjälpa Gjuteri att bryta sig in i kryptovalutagruppen kommer Digital Currency Group att investera mer än 100 miljoner dollar i initiativet fram till 2021.