Nasdaq-listeert Billion Dollar Software Firm onthult zijn plan om te investeren in Bitcoin in zijn Search for Yield & to Hedge Dollar Weakness

MicroStrategy verwacht dat de opbrengst verder negatief zal zijn en dat de dollarzwakte zal aanhouden. „Als je grote dollarwaarden hebt en je hoopt op enige vorm van rendement, dan is dat vervaagd. Goud, zilver en bitcoin tonen kracht„, aldus de CEO van het bedrijf.

MicroStrategy, een business intelligence, mobiele software en cloud-gebaseerde dienstverlener, is van plan om te investeren in Bitcoin Loophole en andere digitale activa, volgens de Q2 2020 Earnings Call van het bedrijf gehouden op 28 juli 2020.

We zullen proberen om in de komende 12 maanden nog eens $250 miljoen te investeren in een of meer alternatieve investeringen of activa die aandelen, obligaties, grondstoffen zoals goud, digitale activa zoals Bitcoin, of andere activatypes kunnen omvatten,“ als onderdeel van de kapitaaltoewijzingsstrategie, zei Phone Le, de president en Chief Financial Officer van de Nasdaq-genoteerde softwarefirma voor miljarden dollars.

Deze stap in de richting van bitcoin en crypto-assets is een reactie op hun beslissing om een meer „opportunistische benadering“ te kiezen voor hun balans en de afschrijving in USD.

Het bedrijf heeft een groot bedrag van USD, ongeveer $500 miljoen aan overtollige liquide middelen en andere kasequivalenten, op de balans staan die ze al een tijdje bij zich hebben. Maar het rendement op de dollar is aan het dalen – het rendement op de schatkist van 10 jaar sluit af op een historisch dieptepunt – en het bedrijf verwacht dat dit verder zal dalen tot negatief terrein.

We verwachten een negatief reëel rendement of een negatief reëel rendement op de Amerikaanse dollar„, zegt Michael Saylor, Voorzitter, en Chief Executive Officer.

Bovenop de komende „laagrentende omgeving“ over de hele wereld, vertelde Saylor de aandeelhouders van het bedrijf dat ze meer monetaire en fiscale stimulansen verwachten van de Amerikaanse Federal Reserve.

Als zodanig, „als je grote dollarwaarden hebt en je hoopt op enige vorm van rendement op hen, is dat vervaagd. Goud, zilver en bitcoin tonen kracht,“ zei hij.

De dollar had al zijn slechtste maand in decennia, en de index blijft verzwakken. De leidinggevenden van het bedrijf weerspiegelden wat de wereld langzaam is komen realiseren, en de cryptogemeenschap heeft lang geuit – het verlies van geloof in de fiatvaluta.

Omdat „het geloof en de fiatvaluta in de hele markt vervaagt en we hebben gezien dat in rally’s in de meeste activaklassen tijdens het tweede kwartaal„, merkte Saylor op dat het houden van een groot deel van de USD niet „voorzichtig“ is.

En terwijl de dollar „verzwakt“ is, zijn „goud, zilver, bitcoin, en aandelen allemaal aan het groeien.

Daarom is het bedrijf van plan om, naast de terugkoop om de aandeelhouders een rendement te geven, „een ander deel van ons kapitaal te investeren in andere activa dan dollars die een positief reëel rendement zullen opleveren.